12 tipov z kuchyne: TAKTO postupujte pri varení mäsa od solenia po finálne polievanie

12 tipov z kuchyne: TAKTO postupujte pri varení mäsa od solenia po finálne polievanie

Ste poriadny mäsožravec a chcete si vždy a za každých okolností pripraviť chutné a šťavnaté mäso? Máme pre vás zopár dobrých kuchárskych rád ako postupovať pri varení a pečení mäsa.

1. Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
2. Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
3. Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
4. Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
5. Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.

6. Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
7. Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
8. Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
9. Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
10. Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
11. Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
12. Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou.

Autor: bb
Foto: Shutterstock

Focus Media

Video

Diskusia

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Podobné články

"Najnovšie z Výživa"

Poradňa