Ako filetovať citrusy? Takto sa dostanete k šťavnatej dužine úplne bez šupiek

Ako filetovať citrusy? Takto sa dostanete k šťavnatej dužine úplne bez šupiek

1. Použite veľké pevné a zrelé plody (pomaranče, citróny, mandarínky alebo grapefruity). Nožom odrežte oba konce tak, aby sa ovocie dalo postaviť.
2. Ostrým nožom postupne orezávajte šupku zhora nadol tak, aby ste odstránili aj spodnú bielu časť.
3. Olúpané ovocie držte v dlani (ak ste praváčka, v ľavej ruke). Ostrým nožom opatrne vykrajujte mesiačiky dužiny bez bielej šupky.
4. Zvyšky dužiny so šupou dobre vytlačte do misky s vykrojeným ovocím, aspoň dužina nevyschne.

BÁJEČNÝ TIP
Zvyšky dužiny môžete v hrnci zasypať cukrom a povariť. Potom sceďte a prepasírujte cez sitko. Získate perfektnú omáčku na dezerty.

Autor: zp
Foto: stockfood, shutterstock

Focus Media

Video

Diskusia

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Podobné články

"Najnovšie z Výživa"

Poradňa