1. Ak recept vyžaduje vyhriatu rúru, na predpísanú teplotu ju nechajte nastavenú 10 minút pred pečením.
2. Ak nie je napísané inak, bežné koláče sa pečú pri 180 stupňoch Celzia, pri teplovzdušnej rúre môžete teplotu znížiť o 10 stupňov.
3. Pečiete čokoládový korpus? Formu nevysypte múkou, ale kakaom. Na vysýpanie foriem je vhodný aj strúhaný kokos alebo mleté orechy.

Medovníky
Zdroj: profimedia
Medovníky

4. Formy so žliabkami alebo bábovkové formy bohato vymastite roztopeným maslom alebo olejom najmä v žliabkoch, aby sa dal koláč dobre vyklopiť.
5. Korpus nechajte po upečení 10 minút vo forme na mriežke. Nenechávajte ho v nej vychladnúť, pretože by sa prilepil na steny formy.
6. Kypriaci prášok používajte v množstve, aké je určené v recepte. Nemyslite si, že ak ho dáte viac, korpus bude nadýchanejší. Na začiatku by naozaj vybehol do výšky, ale po vybratí by spľasol.

Adventné pečenie
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Adventné pečenie

7. Pri príprave kysnutého cesta by mali mať všetky suroviny izbovú teplotu, okrem mlieka na kvások. To zohrejte – nie však príliš, aby nezabil kvasinky.
8. Dávate plnku do torty? Hustú rozotrite až po okraje, ale redšiu natrite 2,5 centimetra od okraja. Tam sa dostane po uložení horného korpusu.

Viac vianočnej atmosféry v aktuálnom čísle "babičiek".

babicky
Zdroj: Báječná Žena