
1/33 Žihľavová pochúťka Foto: Dobré jedlo
2/33 Múčne jedlá boli lacné. Foto: Dobré jedlo/Matej Kalina
3/33 Jarná zeleninová polievka s tradičnými melencami. Foto: Dobré jedlo/Matej Kalina
4/33 Keď bola na obed hustá polievka, druhé jedlo kedysi bývalo sladké Foto: Dobré jedlo/Laura Witteková
5/33 U koho na chalupe alebo v štýlovo zariadenej domácnosti sa nachádzajú takéto krásne"šuplíčky" na krupicu, múku či cukor? Foto: Dobré jedlo/Matej Kalina
6/33 Cestoviny do polievky sa vždy robili doma - do hustej polievky bolo treba spraviť melence. Foto: Dobré jedlo/Matej Kalina
7/33 Gazdinky sa nespoliehali na obchod. Veľa vecí si pripravili svojpomocne. Foto: Dobré jedlo/Matej Kalina
8/33 Do košíka si dnes naložíme menej potravín.... Foto: Dobré jedlo/Laura Witteková
9/33 Hlavne z domácich surovín. Mak pestovali na dedine na každom políčku. Foto: Dobré jedlo/Laura Witteková
10/33 Keď bolo treba nasýtiť veľa hladných jedákov. Foto: Dobré jedlo/Matej Kalina
11/33 Kravský syr s mäsom v domácom kváskovom chlebe. Foto: Dobré jedlo/Matej Kalina
12/33 Langoše s pestom z medvedieho cesnaku. Foto: Dobré jedlo/Matej Kalina
13/33 Rýchle a lacné - lievance s jahodami. Foto: Dobré jedlo/Matej Kalina
14/33 Mrežovník od tetky Palušky. Foto: Dobré jedlo/Petr Šimončík
15/33 Známa folkloristka Teta Paluška s deťmi. Toto sú tie najlepšie šišky. Foto: Dobré jedlo/Petr Šimončík
16/33 Hrnčekový jablkový koláč s marhuľovým lekvárom a čokoládovou posýpkou. Foto: Dobré jedlo/Matej Kalina
17/33 Nesmel chýbať ani slepačí vývar s krupicovými knedličkami Foto: Dobré jedlo/Laura Witteková
18/33 Fazule sa vždy navaril plný hrniec - Jókai fazuľová polievka. Foto: Dobré jedlo/Laura Witteková
19/33 Nedeľa bola sviatočný deň - aj s rezňom. Foto: Dobré jedlo/Laura Witteková
20/33 Poctivý domáci vývar s rezancami. Foto: Dobré jedlo/archív
21/33 Pôstna hubová polievka na sviatky. Foto: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
22/33 Polievky sa jedli nielen na obed, v niektorých krajoch sa nimi začínal deň. Foto: MAREK BARTOŠ/Gurmet
23/33 Záhorácka fašiangová polievka. Foto: Dobré jedlo/Laura Witteková
24/33 Strukoviy sa dobre skladovali a dlho vydržali - polievka zo sušeného hrachu. Foto: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
25/33 Sladká vianočná šošovicová. Foto: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
26/33 Omeleta s pažítkou a syrom. Foto: Dobré jedlo/Laura Witteková
27/33 Prívarok bolo treba niečim "posilniť - do šošovicového išlo vajíčko na hniličku. Foto: Dobré jedlo/Laura Witteková
28/33 Aj bylinky poslúžili pri pečení - Koláč s hluchavkou. Foto: Dobré jedlo/Alex Rymšinová
29/33 Pebytky sa mohli zavariť - bravčové mäso vo vlastnej šťave. Foto: Dobré jedlo/Laura Witteková
30/33 Domáca kalsika - granatiersky pochod. Foto: Dobré jedlo/Natália Jablonková
31/33 Aj naše staré mamy rady servírovali jedlo na krásnych tanieroch. Foto: Dobré jedlo/Natália Jablonková
32/33 Jednoduché jarné jedlo - zemiaky plnené bryndzou. Foto: Dobré jedlo/Laura Witteková
33/33 Mäso bolo po vpojne na tanieri len z času na čas Foto: Dobré jedlo/Laura Witteková




































































Zdravé letné varenie: Ktorý zo zelených "zázrakov" je výživnejší?

Ak máte alergiu na toto, jahody nejedzte! Čo ešte o nich treba vedieť?

Budú vám tiecť sliny. Vyskúšajte tie najlepšie jahodové dezerty

Rozhýbte stuhnuté kĺby STRAVOU: Prekvapí vás, ako funguje
