Idete piecť koláče a neviete, či je droždie ešte čerstvé?

Idete piecť koláče a neviete, či je droždie ešte čerstvé?

Ponorte z neho kúsok do horúcej vody. Ak vypláva na povrch, je čerstvé. Ak padne na dno, môžete ho rozmiešať vo vode a použiť ako hnojivo na rastlinky.

VIDEO: Ako zbaviť varené vajíčko škrupiny

 

* Ak chcete mať zlatistý povrch múčnikov, potrite ich mliekom.
* Maslový krém do zákuskov vydrží dlhšie, ak doň pridáte trochu umu alebo koňaku.
* Nadýchaný piškótový korpus pripravíte tak, že pridáte do múky zemiakový škrob a namiesto vody sódu alebo minerálku.

Triky do hrnca
* Karfiol zostane biely, ak do vody, v ktorej ho varíte, pridáte čerstvú šťavu z jedného citróna. Proti nepríjemnému pachu zas pomôže bobkový list.
* Cibuľku upečiete dozlatista tak, že ju osolíte a na záver pridáte trochu kryštálového cukru.
* Pekne upečenú kačicu s chrumkavou kožou dosiahnete tak, že ju pri pečení potriete mliekom.
* Vybrali ste jaternice z mrazničky a chcete ich dať hneď piecť? Nepopraskajú, ak ich dáte na suchý pekáč.

Autor: zp
Foto: Shutterstock

Focus Media

Video

Diskusia

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Podobné články

"Najnovšie z Výživa"

Poradňa