Milujete cesnak? Ako ho správne usušiť doma?

Milujete cesnak? Ako ho správne usušiť doma?

Ak si bez neho neviete predstaviť žiadne jedlo, majte ho stále poruke. Čerstvý, sušený alebo ako pastu. Týmto spôsobom miniete všetok starý cesnak a zachránite ho pred znehodnotením.

Domáce sušenie
Strúčiky cesnaku nakrájajte na plátky, rozložte a nechajte sušiť, kým sa nebudú dať ľahko zlomiť prstami. Potom usušené plátky cesnaku pomeľte v mäsovom mlynčeku – najprv cez riečicu s väčšími, potom s menšími otvormi. Nakoniec preosejte cez sitko. Prášok nasypte do menších zaváracích pohárikov a odložte na tmavé a chladnejšie miesto.

Nízkotučný obed v pare: Ako ešte variť, keď ste na diéte?

Slaná pasta
Cesnak naložený v soli vydrží dlhé mesiace. Ošúpané strúčiky pomeľte v mäsovom mlynčeku. Na 1 kg zmesi dajte 250 g soli. Ak chcete cesnak uskladňovať dlhšie než 6 mesiacov, dávku soli zvýšte na 500 gramov.

Autor: zp
Foto: Shutterstock

Focus Media

Video

Diskusia

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Podobné články

"Najnovšie z Výživa"

Poradňa