Černicovo-čokoládový koláč

Na raňajky pre celú rodinu, slávnostný olovrant alebo ako zákusok na výlet.

Černice
Zdroj: shutterstock
Černice

SUROVINY

110 g zmäknutého masla • štipka soli • 150 g trstinového cukru • 2 vajcia • 2 lyžice kakaa • 1 šálka černicového kompótu alebo 1 až 2 šálky čerstvých černíc • 220 g hladkej múky • 1 lyžička kypriaceho prášku

POSTUP

1/ Maslo, soľ, cukor a vajcia dôkladne vymiešajte. Pridajte kakaový prášok a černice, premiešajte a nakoniec zapracujte múku s kypriacim práškom.

2/ Tekuté cesto nalejte do vymastenej tortovej formy s priemerom 24 cm alebo na okrúhly plech s priemerom 28 až 30 cm. Vložte do rúry rozohriatej na 180 ٭C a pečte 20 minút.

TIP! Výhodou plytšej formy je, že v nej černice neklesnú hlboko.