Hrejivá škorica

Najlepšie ladí s jablkami a čokoládou. Mletú pridajte do perníkového korenia, cukroviniek, štrúdľovej náplne, jablčníka, tvarohových a kakaových múčnikov. Kúsok celej škorice rozvonia ovocný čaj, punč, grog a varené víno, štipka mletej oživí kávu, likér, zmrzlinový a ovocný pohár.

Hrejivá škorica
Zdroj: shutterstock

Sladký aníz

Výraznou sladkastou vôňou aj chuťou pripomína sladké drievko. Celé alebo pomleté semená pridajte do cukroviniek, sušienok, perníkov, medovníčkov, kompótov, sirupov i horúcich nápojov.

Aníz
Zdroj: Shutterstock

Kardamóm

Jemná, sladkasto-pikantná aróma s nádychom citróna a bergamotu sa hodí do vareného vína, punču, perníkov, koláčov, pečiva, ale aj na ryby a do paštét, štipka do likérov, čaju a kávy.

Stručný manuál
Zdroj: Shutterstock