• Pripálené mäso: Spálenú vrstvu zrežte ostrým nožom, mäso pokrájajte na plátky a podávajte poliate omáčkou.
  • Prevarené cestoviny a ryža: Rýchlo ich sceďte, prelejte studenou vodou a prudko opražte na troche masla.
  • Presolená zelenina: Zalejte ju vriacou vodou, pár minút nechajte odstáť a vodu zlejte.
  • Zvädnutý šalát: Ponorte listy do studenej vody s plátkami zemiakov alebo do vody s trochou maizeny. Šalát vyberte, opláchnite studenou vodou a hneď podávajte.
  • Zrazená majonéza: Vymiešajte 1 žĺtok so štipkou soli a za stáleho šľahania pomaly kvapkajte zrazenú majonézu.
  • Zhrčkavené omáčky: Smotanovú vyšľahajte v mixéri. Maslovú zmixujte s trochou horúcej vody alebo mlieka, potom zašľahajte ešte kúsok masla.
  • Zakalený vývar: Nechajte ho prudko zovrieť, opatrne primiešajte zopár kociek ľadu alebo malú pokrájanú rajčinu. Prelejte ho cez husté sito, usadeninu zo sita nechajte vychladnúť, zmiešajte ju s niekoľkými kockami ľadu, opäť prihrejte a vlejte do vývaru. Tak bude vývar číry a zostane mu aj chuť.