Zeleninové čipsy
Na takéto čipsy je vhodná zelenina ako mrkva, zeler, petržlen, paštrnák, sladké zemiaky, repa, reďkovka, špenát, cuketa či baklažán. Spôsob prípravy si môžete zvoliť, aký chcete. Buď pečenie v rúre, sušenie v sušičke alebo smaženie na panvici.

cipsy
Zdroj: Shutterstock

Na farebný mix budete potrebovať:

  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 zeler
  • 2 červené repy
  • olivový olej
  • soľ

POSTUP:

  1. Rúru predhrejte na 190 °C. Pripravte si plech na pečenie a vyložte ho papierom, ktorý zľahka a rovnomerne potrite olivovým olejom.
  2. Zeleninu očistite a nakrájajte (škrabkou alebo na strúhadle) na plátky hrubé asi 2 mm. Rozložte ich na papierové utierky, osoľte a nechajte 15 minút „vypotiť“.
  3. Potom plátky osušte papierovými utierkami a poukladajte na plech. Ak sa naň všetka zelenina nevošla v jednej vrstve, upečte ju na 2-krát.
  4. Plech vložte do rúry a pečte 15 až 20 minút, priebežne kontrolujte. Hotové čipsy nechajte vychladnúť, podľa chuti ešte osoľte a servírujte. Prípadne ich skladujte v uzatvárateľnom vrecku na tmavom suchom mieste.

Čitateľka Jarmila, Považská Bystrica