Triky do kuchyne
Zopár overených rád, ktoré uľahčujú prácu:

1. Ak papriky pred plnením či pečením potriete olivovým olejom, zachovajú si farbu a ich šupky nepopraskajú.
2. Šampiňóny nestratia pri varení farbu, ak ich pokvapkáte citrónovou šťavou. Aj ich chuť potom stojí za vyskúšanie.
3. Karfiol bude pekne biely, ak do vody, v ktorej ho budete variť, prilejete trochu mlieka. A bude aj jemnejší.

Karfiol je obľúbená hlúbovina, no náročná na vlahu aj živiny.
Zdroj: Shutterstock

4. Kukurica zostane žltá, ak k nej pri varení pridáte lyžicu citrónovej šťavy. Do vody však pri varení nedávajte soľ, pretože by kukurica stvrdla.
5. Sneh z bielkov sa šľahá lepšie, ak doň pridáte trochu citrónovej šťavy alebo lyžicu bieleho octu so štipkou soli.
6. Ak do receptu na koláč patrí kakao, najprv ho rozmiešajte v troche horúceho mlieka, bude lepšie farbiť.

Čitateľ Jozef, Jasenica

Dočista
* Nájsť prostriedok na antikorové plochy je ťažké, ale vyskúšali ste už hladkú múku? Stačí plochu posypať a vyleštiť handričkou.
* Mastnotu na sporáku a kachličkách najlepšie odstránite, ak do tekutého čistiaceho prostriedku pridáte lyžicu jedlej sódy.
* Potrhané silonky zužitkujte na utieranie prachu. Pri utieraní sa staticky nabijú a pritiahnu prach.