Z mojej kuchyne
1. Strukoviny soľte až po uvarení, inak sa môže stať, že vôbec nezmäknú.
2. Kapusta nebude pri varení zapáchať, ak do nej pridáte kocku cukru.
3. Chlieb zvláčnie a nevysychá, ak do obalu naň pridáte rozkrojené jablko.
4. Vajcia pri varení neprasknú, keď ich na tupom konci prepichnete tenkou ihlou.

zemiaky
Zdroj: Shutterstock

5. Zemiaky pri varení v šupke nepopukajú, keď do vody prilejete trochu octu. Ten sa oplatí dať aj pri varení vajíčok, ak by aj pukli, nerozlejú sa do vody.
6. Cibuľu alebo cesnak rýchlejšie ošúpete, ak ich na pár minút ponoríte do studenej vody. Šupka zvláčnie a netrhá sa.
7. Tvrdé syry nevysychajú, keď ich zabalíte do obrúska namočeného v slanej vode. Na reze ich môžete potrieť olejom.

Čitateľka Zuzana, Hronec