Uľahčite si varenie
1. Ak robíte palacinky a zvýši vám cesto, nalejte ho do prázdnej sklenej fľaše, napríklad od kečupu, uzatvorte a odložte do chladničky. Nebojte sa, cesto z nej nenaberie žiadne pachy. Pred použitím ho stačí pretrepať a môžete dávkovať priamo do panvice.
2. Niektoré kávy chutia horko, a ak vám to nevyhovuje, pridajte k pomletým zrnkám štipku soli. Káva bude menej horká a nemusíte ju zjemňovať mliekom či cukrom.

Na zdravie! Pri káve to rozhodne platí.
Zdroj: Shutterstock
Na zdravie! Pri káve to rozhodne platí.

3. Vodu z cestovín nevylievajte do drezu, pretože má mnohoraké využitie – okrem toho, že je z nej dobrá polievka. Je to skvelá zálievka pre izbové rastliny, ale aj upokojujúci kúpeľ pre unavené nohy.
4. Menej odpadu zo zázvoru budete mať, ak na čistenie hrboľatej šupky, namiesto noža či škrabky, zoberiete lyžičku.
5. Najrýchlejšie sa mäso rozmrazí na hliníkovom plechu alebo v panvici. Hliník je dobrý vodič tepla, preto na ňom nechajte mäso pozvoľna rozmrazovať.

Čitateľ Jaro, Gelnica