Predjedlo: Toast s nivou a figami
Zdroj: shutterstock.com

Predjedlo: Toast s nivou a figami

Suroviny na 5 porcií:
5 plátkov toastového chleba / 200 g syru s plesňou (Niva) / 5 čerstvých fíg  / hrsť vlašských orechov /
Na zálievku: 1 – 2 lyžičky balzamového octu / 5 lyžičiek olivového oleja / 1 – 2  lyžičky medu / 2 lyžičky citrónovej šťavy

Príprava: 15 minút

  1. Na suchej panvici opečte chlieb a dajte nabok. Potom opečte orechy, nechajte vychladnúť a posekajte.
  2. Opečené chleby položte na plech, posypte nadrobeným syrom a dajte krátko zapiecť do rúry, aby sa syr roztiekol.
  3. Medzitým umyte figy a nakrájajte na plátky. Zmiešajte med, olivový olej, balzamico a citrónovú šťavu.
  4. Na zapečené tousty poukladajte figy, posypte ich posekanými orechmi, a pokvapkajte pripravenou zálievkou.