Z lásky k polievkam
Otvoriť a prevádzkovať reštauráciu je beh na dlhú trať. A to aj bez nepríjemných opatrení v dôsledku pandémie. Svoje o tom vie aj Martina Felix Maženská z bratislavskej „polievkovej“ reštaurácie.
Martina mala odmala rada polievky. Mohla ich jesť kedykoľvek a nikdy sa jej nezunovali. Keď prišla s manželom Slavom do reštaurácie a objednala si len polievku, rozumel jej, okolie však nie. Čašníci sa na ňu akosi divne pozerali. Martina sa preto rozhodla, že svoj sen povýšiť polievky na plnohodnotné jedlo premení na skutočnosť a Slavo ju v tom podporil.
Na dvoch frontoch
Niekoľko rokov bojovali na dvoch frontoch. Cez deň chodili do „normálnej“ práce, aby si večer Slavo opásal zásteru a do noci piekol mafiny. Ráno ho v kuchyni vystriedala Martina, ktorá varila polievky. Po troch rokoch sa vzdala svojho zamestnania, aby sa naplno venovala iba bistru. Slavo ostal verný svojej práci softvérového architekta, lebo finančne pomáhal pri rozbehu podnikania. Keď boli začiatky za nimi, narodili sa im dve deti a opäť riešili, ako skĺbiť podnikanie a rodinný život.