Monika, Vráble: Zbavujú sa vločky premývaním škrobu?

Poradňa zdravej výživy25.06.2013
Monika, Vráble: Zbavujú sa vločky premývaním škrobu?

Dobrý deň
nedávno som čítala, že ak chce človek zvýšiť prísun bielkovín do organizmu, tak je dobré jesť ovsené vločky, ktoré riadne umyje, aby ich zbavil škrobu. Je to naozaj pravda, že premývaním vločiek sa zvýši množstvo bielkovín? Alebo je skôr pravdou to, že ich premývaním sa zbavíme veľkého množstva živín, ktoré obsahujú a tým vlastne znížime ich nutričnú hodnotu? Ďakujem za odpoveď

Monika, Vráble

Aj keď som sa s týmto názorom ešte doteraz nestretla, prikláňam sa skôr k verzii, že premytím ovsených vločiek ich zbavíme prebytočného škrobu, a tým pádom konzumujeme menej škrobu a viac bielkovín obsiahnutých v ovsených vločkách. Je to podobne ako s ryžou, jej premytím ju zbavíme nadbytočného škrobu.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Ďalšie otázky

Poradňa