MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Ananásové rezy: Budete ich zbožňovať

  • 55 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 300 g
    polohrubej múky
  • 50 g
    margarínu
  • 100 g
    práškového cukru
  • ks
    vajce
  • pol ks
    balíčka kypriaceho prášku
  • 20 g
    kakaa
  • lyžice
    mlieka

Na plnku:

  • 500 ml
    mlieka
  • 100 g
    hladkej múky
  • ks
    žĺtok
  • balíček
    vanilkového cukru
  • ks
    soľ
  • 250 g
    masla
  • 250 g
    práškového cukru
  • lyžica
    rumu
  • 300 g
    detských piškót
  • ks
    konzervu ananásu
  • ks
    šťavu a nastrúhanú kôru z 1 citróna
  • ks
    múku na posypanie dosky tuk na vymastenie plechu

Na polevu:

  • 150 g
    práškového cukru
  • 100 ml
    vody
  • 30 g
    kakaa
  • 50 g
    masla

Postup

Z múky, margarínu, vajca, kypriaceho prášku, kakaa a mlieka vymiešajte cesto. Rozdeľte ho na dve polovice. Každú polovicu vyvaľkajte natenko na pomúčenej doske na hrúbku pol cm, preložte na vymastený plech. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút. Po upečení nechajte oba pláty vychladnúť.

Do mlieka vmiešajte múku, žĺtok, vanilkový cukor a štipku soli. Za stáleho miešania uvarte hustú kašu. Maslo vymiešajte s práškovým cukrom a postupne doňho zapracujte vychladnutú kašu. Na jeden vychladnutý plát cesta naneste polovicu maslového krému. Na vrch poukladajte piškóty namočené v ananásovej a citrónovej šťave. Posypte nasekaným ananásom a citrónovou kôrou. Na to naneste druhú polovicu krému a prikryte druhým plátom cesta. Zaťažte a dajte cez noc stuhnúť do chladničky.

Na druhý deň uvarte cukor s vodou na hustý sirup a hneď nalejte k maslu a kakau. Všetko dôkladne vymiešajte na hladkú polevu a potrite vrch stuhnutého koláča. Nechajte zaschnúť a nakrájajte na rezy.

Diskusia k článku