MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Bezmäsitá večera: Bešamelový karfiol s oštiepkom

  • 60 min.
  • 5 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    karfiol
  • ks
    karfiol romanesco
  • 3-4 ks
    vajcia
  • 150 g
    nahrubo postrúhaného oštiepka
  • 80 g
    masla
  • lyžice
    hladkej múky
  • ks
    mlieko
  • ks
    zeleninový vývar
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    soľ
  • ks
    olej

Postup

Karfiol rozobratý na ružičky vhodíme spolu s ružičkami romanesca do zeleninového vývaru a uvaríme do polomäkka.

Karfiol scedíme a po vychladnutí rozložíme do zapekacej misy potretej olejom.

Maslo rozpustíme v širšej panvici, prisypeme múku, opečieme a za stáleho miešania prilievame mlieko. Odstavíme z ohňa a do polohustej masy vmiešame rozšľahané vajcia, pridáme nahrubo postrúhaný oštiepok, osolíme, okoreníme a premiešame.

Bešamelom zalejeme karfiol v zapekacej mise, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame napríklad so zemiakovou kašou. Viete urobiť dobrú zemiakovú kašu? 
smudge

Video