MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Blanšírované fazuľky s cesnakom a so strateným vajíčkom: Ľahko stráviteľné

  • 25 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 400 g
    zelených fazuliek
  • lyžica
    masla
  • 1-2 ks
    strúčiky cesnaku
  • štipka
    cukru
  • ks
    citrónová šťava
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Na stratené vajcia:

  • ks
    vajcia
  • lyžica
    octu
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

Do hrnca dajte maslo a pridajte očistené fazuľky. Ochuťte prelisovaným cesnakom a krátko opražte.

Prilejte malé množstvo vody a fazuľky duste asi 8 minút, aby zostali krehké. Pridajte cukor, citrónovú šťavu, soľ a korenie.

Urobte stratené vajcia. V malom hrnci nechajte zovrieť vodu s lyžicou octu. Vo vode vidličkou urobte vír a opatrne do nej vlejte vajce. Lyžicou formujte okraje vajíčka a varte ho asi 3 minúty. Rovnako pripravte ďalšie vajcia. Fazuľky podávajte s osoleným a okoreneným strateným vajíčkom.
smudge

Video