MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Božské čokoládové kocky: Pridajte orechy a sušené ovocie

  • 50 min.
  • 20 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 50 g
    masla
  • 50 g
    horkej čokolády
  • 200 ml
    kyslej smotany
  • ks
    vajce
  • lyžica
    octu
  • 100 g
    špaldovej múky (celozrnná hladká)
  • 100 g
    polohrubej múky
  • lyžica
    sódy bikarbóny
  • 50 g
    posekaných vlašských orechov
  • 50 g
    posekanej horkej čokolády
  • 50 g
    pokrájaného sušeného ovocia (brusnice, marhule, figy)
  • ks
    maslo na vymazanie plechu

Poleva:

  • 100 g
    čokolády na varenie
  • 50 g
    masla

Postup

Maslo a čokoládu rozpustite v teplom vodnom kúpeli. Do vlažnej čokoládovej masy metličkou zapracujte kyslú smotanu, vajce a ocot. Postupne vmiešajte zmes špaldovej a polohrubej múky a sódy bikarbóny.

Do cesta pridajte orechy, čokoládu, sušené ovocie a premiešajte. Cesto rozotrite do pripraveného plechu (25 x 35 cm) a pečte pri teplote 175 stupňov Celzia 15 minút.

Na vychladnutý koláč nalejte čokoládovú polevu. Po stuhnutí polevy ho pokrájajte na menšie úhľadné kocky.
smudge

Video