MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Bravčové s kuskusom a hlivou: Tieto plátky vám dnes urobia deň

  • 45 min.
  • 3 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    plátkov z bravčového karé
  • ks
    olej
  • lyžica
    horčice
  • lyžice
    cibuľovej pasty
  • lyžica
    sušeného cesnaku
  • ks
    grilovacie korenie podľa chuti
  • 80 g
    hlivy
  • ks
    zeleninový alebo hubový vývar (podľa potreby)
  • ks
    šálku (250 ml) kuskusu
  • ks
    hladkú múku
  • ks
    soľ

Postup

Bravčové rezne naklepeme natenko a posolíme. Z pár lyžíc oleja, horčice, cibuľovej pasty, zo sušeného cesnaku a z grilovacieho korenia pripravíme marinádu, ktorou mäso potrieme z oboch strán.

V panvici na rozpálenom oleji mäso opečieme domäkka. Opečené plátky zabalíme do alobalu a do výpeku dáme očistenú a rozobratú hlivu. Podlejeme asi jednou šálkou vývaru a 10 minút povaríme.

Zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v troche studenej vody, za občasného miešania 5 minút varíme. Kuskus dáme do misy, zalejeme približne 2 šálkami teplého vývaru, prikryjeme a necháme pár minút postáť. Opečené mäso podávame s kuskusom, hlivou a prelejeme šťavou.

Diskusia k článku