MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Bravčové stehno na rozmaríne

  • 50 min.
  • 6 porcie
  • Vysoká

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    bravčového stehna
  • ks
    rozmarín
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • ks
    PL olivového oleja
  • ks
    čerstvý fenikel
  • 150 ml
    bieleho vína
  • 75 g
    syra mascarpone
  • ks
    čierne korenie a soľ

Postup

Bravčové rezne naklepeme, rozmarín rozlámeme na menšie kúsky a cesnak pokrájame na plátky. Rozmarínom a cesnakom potrieme mäso. Smažíme na olivovom oleji dohneda. Olejom vytrieme pekáč, rozložíme naň nakrájaný čerstvý fenikel a pokvapkáme olivovým olejom. Na takto pripravený pekáč rozložíme bravčové rezne. Osolíme a okoreníme. 30 minút pečieme pri teplote 220ºC. Do panvice s olivovým olejom nalejeme víno a varíme, kým sa 1/3 nevyparí. Pridáme mascarpone, lístky feniklu a rozmarínu, soľ a korenie. Dobre premiešame. Upečené mäso servírujeme obložené feniklom. Vínovú zmes nalejeme na mäso. Hotové jedlo ozdobíme rozmarínom.

Diskusia k článku