Potrebujeme:

  • 1 menšia brokolica
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • za hrsť baby špenátu
  • 250 ml smotany na šľahanie (nemusí byť)
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • soľ, korenie
  • maslo
  • creme cheese, pesto a opečené píniové oriešky na podávanie

Postup:

  1. Na troche masla opečte očistený cesnak. Pridajte brokolicu rozobratú na ružičky, do hrnca pokrájajte aj hlúbiky. Premiešajte a zalejte vývarom, osoľte, okoreňte. Po 10-12 minútach vsypte umytý špenát a varte ešte 2-3 minúty.
  2. Polievku rozmixujte, vmiešajte smotanu a trochu citrónovej šťavy. Dochuťte, ak treba. Podávajte ju s trochou creme cheese, lyžičkou dobrého pesta a opečenými píniovými orieškami.