MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Broskyňová focaccia s ricottovým krémom: Urobili sme vám chuť?

  • 60 min.
  • 10 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 150 ml
    mlieka
  • 20 g
    čerstvého droždia
  • 90 g
    masla
  • 350 g
    polohrubej múky
  • 120 g
    jemného kryštálového cukru
  • ks
    vajcia
  • 60 g
    makadamových orieškov
  • 2,5 lyžíc
    kakaa
  • 250 g
    ricotty
  • ks
    nastrúhanú citrónovú kôru
  • balíček
    vanilínového cukru
  • 450 g
    broskýň

Postup

V kastróliku mierne zohrejeme mlieko, do ktorého rozdrobíme droždie. 50 g masla rozpustíme. Do misy preosejeme 290 g múky, pridáme 30 g cukru, 1 vajce, tekuté maslo a rozpustené droždie. Vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme a necháme asi 30 minút postáť na teplom mieste.

Pripravíme posýpku: Makadamové oriešky nahrubo nasekáme. Zvyšnú múku zmiešame s kakaom. Zvyšné maslo, kakaovo-múčnu zmes, 50 g cukru a nasekané oriešky premiešame. Posýpku odložíme približne na 1 hodinu do chladu.

Pripravíme krém: Ricottu zmiešame s vajcom, nastrúhanou citrónovou kôrou, 40 g kryštálového cukru a vanilínovým cukrom. Vymiešame hladký krém. Broskyne na spodnej strane narežeme do kríža a na 30 sekúnd vložíme do vriacej vody. Vyberieme, prelejeme studenou vodou a olúpeme. Broskyne prekrojíme na polovicu a vyberieme kôstku. Polovičky broskýň pokrájame na tretiny.

Rúru vyhrejeme na 200/180 °C. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť 40 x 20 cm. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme riccotovým krémom, pričom necháme 1 cm okraj voľný. Na krém poukladáme kúsky broskyne a posypeme pripravenou posýpkou. Vložíme do stredu vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 25 minút, alebo dovtedy, kým sa okraj nesfarbí do zlatista.

Diskusia k článku