MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Broskyňová perinka: Aj každý deň jeden teplý kúsoček

  • 65 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 ml
    mlieka
  • lyžice
    práškového cukru
  • 140 g
    detskej krupice
  • lyžice
    limetovej šťavy
  • ks
    vajec
  • balíčky
    vanilkového cukru
  • 320 g
    bieleho smotanového jogurtu
  • 150 g
    krupicového cukru
  • 3-4 ks
    väčšie broskyne
  • lyžice
    rozpusteného masla
  • ks
    javorový sirup
  • ks
    tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

Postup

Z mlieka, práškového cukru a detskej krupice uvarte kašu. Za občasného premiešania ju nechajte vychladnúť. Potom do kaše vmiešajte limetovú šťavu, 2 rozšľahané vajcia, vanilkový cukor a jogurt zmiešaný so 4 žĺtkami.

Zo 4 bielkov a z krupicového cukru ušľahajte tuhý sneh a zľahka vmiešajte do hmoty. Vyšší stredne veľký plech vymastite a vysypte múkou. Rozotrite cesto a navrch jemne vtlačte prepolené broskyne reznou dole.

Pokvapkajte rozpusteným maslom a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte 30-40 minút do zlatista. Nechajte vychladnúť, nakrájajte na kocky a podávajte poliate javorovým sirupom.
smudge

Video