MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Bryndzová polievka s haluškami: Milujme slovenskú klasiku

  • 20 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 200 g
    zemiakov
  • 500 ml
    mlieka
  • 75 g
    slaniny
  • 30 g
    cibule
  • 200 g
    bryndze
  • ks
    vajce
  • 50 g
    solamylu
  • ks
    mletú sladkú papriku
  • ks
    soľ
  • ks
    pažítku

Postup

Očistené zemiaky najemno postrúhajte, pridajte k nim vajce, solamyl, soľ a vypracujte husté cesto. Vo vriacej vode vyvárajte malé halušky. Na panvici opečte slaninu a nasekanú cibuľu, jemne zaprášte paprikou a vylejte do vody z halušiek. Po chvíli varenia do polievky pridajte mlieko a bryndzu. Ďalej už nevarte. Hotovú polievku posypte nadrobno nakrájanou pažítkou a podávajte.
smudge

Video