MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Bryndzové PEČIVO s kôprom: Jedzte, koľko vám hrdlo ráči

  • 40 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    hladkej múky
  • 300 ml
    mlieka
  • 42 g
    čerstvého droždia
  • lyžica
    cukru do kvásku
  • ks
    a pol lyžičky soli
  • ks
    žĺtok
  • 100 ml
    oleja

Na plnku:

  • 330 g
    bryndze
  • ks
    vajcia
  • ks
    nasekaný kôpor
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Na potrenie:

  • ks
    vajce
  • ks
    soľ
  • celá ks
    rasca

Postup

Z polovičného množstva mlieka, štipky soli, cukru a rozdrobeného droždia pripravíme kvások. Po vykysnutí ho dáme do misy spolu s preosiatou múkou, zvyšným vlažným mliekom, žĺtkom, olejom a soľou. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho asi 20 minút kysnúť.

Bryndzu vymiešame s vajcami, podľa chuti osoľte, okoreníme a ochutíme nasekaným kôprom. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti. Každú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm na veľkosť obdĺžnika, potriemečasťou plnky a stočíme do rolády.

Pokrájame na trojuholníky, uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme osoleným vajcom, posypeme celou rascou a v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia upečieme.
smudge

Video