MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Bulgurové rizoto so zeleninou

  • 50 min.
  • 2 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 100 g
    bulguru
  • 100 g
    brokolice
  • ks
    šalotka
  • ks
    strúčik cesnaku
  • 250 ml
    zeleninového vývaru
  • 50 g
    cherry paradajok
  • lyžice
    sterilizovanej kukurice
  • ks
    listy červenej repy
  • ks
    olivový olej
  • ks
    soľ

Postup

V širšom hrnci orestujeme na lyžici olivového oleja nakrájanú šalotku s plátkami cesnaku. Pridáme bulgur, rozobraté ružičky brokolice, osolíme a krátko opečieme. Podlejeme polovičným množstvom teplého vývaru a na miernom ohni varíme pod podkrievkou. Postupne počas varenia prilievame zvyšný teplý vývar. Pred dovarením pridáme do hrnca pokrájané cherry paradajky, kukuricu a pár minút povaríme. Ozdobíme listami červenej repy.

Diskusia k článku