MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Bylinkovovo-parmezánové buchtičky: V tej miske je syrový dip

  • 25 min.
  • 12 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 250 g
    hladkej múky
  • pol ks
    balíčka kypriaceho prášku
  • 75 g
    masla (nakrájaného na kocky)
  • lyžíc
    strúhaného parmezánu
  • lyžice
    byliniek (pažítku, majorán, kôpor)
  • ks
    vajce
  • lyžice
    acidofilného mlieka

Na dip:

  • 100 g
    mascarpone
  • 100 g
    topeného syra
  • 100 g
    eidamu
  • lyžica
    horčice
  • ks
    mladú cibuľku
  • 2-3 ks
    sušené paradajky
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

Múku preosejte do misy. Pridajte maslo nakrájané na kocky miešajte prstami dovtedy, kým zmes nevyzerá ako strúhanka. Pridajte 4 lyžice parmezánu a bylinky.

Vajce vyšľahajte s acidofilným mliekom. Vidličkou zapracujte tekutú prísadu do sypkej a vytvarujte bochník.

Na pomúčenej doske rozvaľkajte cesto na hrúbku 2,5 cm a vykrajovacím krúžkom alebo pohárom vykrojte 12 koliesok s priemerom 6 cm.

Plech vysteľte papierom na pečenie, buchtičky poukladajte a posypte ich zvyšným parmezánom. Pečte v rúre vyhriatej na 220 °C asi 12 minút.

 Kým sa buchtičky pečú, pripravte syrový dip: Mascarpone vymiešajte s topeným syrom, najemno nastrúhaným eidamom, horčicou, cibuľkou nakrájanou nadrobno a nakrájanými sušenými paradajkami. Mierne osoľte a okoreňte. Buchtičky podávajte so syrovým dipom.
smudge

Video