- 25 min.
- 3 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujete:
- 300 gcestovín penne
- 1 ks80-100 g strúhaného parmezánu (na čipsy)
Na pesto:
- 30 kslistov medvedieho cesnaku
- 1 hrsťvlašských orechov
- 1 hrsťstrúhaného parmezánu
- 120 mlolivového oleja
- 1 kssoľ
- 1 ksmleté čierne korenie
Postup
Do suchej teplej panvice nasypte časť strúhaného parmezánu. Nechajte ho na miernom ohni pražiť, ale len z jednej strany, kým nedostane zlatistú farbu.
Vyberte na tanier, nechajte vychladnúť, aby parmezán stuhol. Potom polámte na menšie kúsky.
Listy medvedieho cesnaku spolu s vlašskými orechmi, olivovým olejom a so strúhaným parmezánom rozmixujte. Osoľte a okoreňte.
Cestoviny uvarené v osolenej vode sceďte a ešte teplé premiešajte s pestom. Podávajte s kúskami parmezánových čipsov.