MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku: Recept, ktorý budete opakovať

  • 25 min.
  • 3 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujete:

  • 300 g
    cestovín penne
  • ks
    80-100 g strúhaného parmezánu (na čipsy)

Na pesto:

  • 30 ks
    listov medvedieho cesnaku
  • hrsť
    vlašských orechov
  • hrsť
    strúhaného parmezánu
  • 120 ml
    olivového oleja
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie

Postup

Do suchej teplej panvice nasypte časť strúhaného parmezánu. Nechajte ho na miernom ohni pražiť, ale len z jednej strany, kým nedostane zlatistú farbu.

Vyberte na tanier, nechajte vychladnúť, aby parmezán stuhol. Potom polámte na menšie kúsky.

Listy medvedieho cesnaku spolu s vlašskými orechmi, olivovým olejom a so strúhaným parmezánom rozmixujte. Osoľte a okoreňte.

Cestoviny uvarené v osolenej vode sceďte a ešte teplé premiešajte s pestom. Podávajte s kúskami parmezánových čipsov.
smudge

Video