- 40 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 100 gcestovín (penne)
- 400 gružičkového kelu
- 120 gNivy
- 3 ksvajcia
- 200 mlkyslej smotany
- 100 mlsmotany na varenie
- 1 kskôpor
- 60 gdusenej šunky
- 1 ksolej
- 1-2 lyžicecesnakového oleja
- 1 kszeleninový vývar
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksšalát na ozdobenie
Postup
Cestoviny uvarené v osolenej vode scedíme a odložíme. Očistený ružičkový kel opláchneme, vložíme do zeleninového vývaru a 5 až 7 minút povaríme. Potom ružičky kelu vyberieme a necháme odkvapkať. Šunku pokrájame na pásiky a kôpor nasekáme. Vajcia rozšľaháme, zmiešame s kyslou smotanou, so smotanou na varenie a s nahrubo nastrúhaným syrom.
Osolíme, okoreníme a premiešame. Menšiu zapekaciu misu potrieme olejom a rozložíme do nej uvarené cestoviny s vychladnutými ružičkami kelu. Posypeme nasekaným kôprom, šunkou a zalejeme vaječno-smotanovou zmesou.
Pokvapkáme jednou-dvoma lyžicami cesnakového oleja, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Po zapečení pokrájame a ozdobíme šalátom.