MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Cestoviny s ružičkovým kelom: Stanú sa vašimi obľúbenými

  • 40 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 100 g
    cestovín (penne)
  • 400 g
    ružičkového kelu
  • 120 g
    Nivy
  • ks
    vajcia
  • 200 ml
    kyslej smotany
  • 100 ml
    smotany na varenie
  • ks
    kôpor
  • 60 g
    dusenej šunky
  • ks
    olej
  • 1-2 lyžice
    cesnakového oleja
  • ks
    zeleninový vývar
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    šalát na ozdobenie

Postup

Cestoviny uvarené v osolenej vode scedíme a odložíme. Očistený ružičkový kel opláchneme, vložíme do zeleninového vývaru a 5 až 7 minút povaríme. Potom ružičky kelu vyberieme a necháme odkvapkať. Šunku pokrájame na pásiky a kôpor nasekáme. Vajcia rozšľaháme, zmiešame s kyslou smotanou, so smotanou na varenie a s nahrubo nastrúhaným syrom.

Osolíme, okoreníme a premiešame. Menšiu zapekaciu misu potrieme olejom a rozložíme do nej uvarené cestoviny s vychladnutými ružičkami kelu. Posypeme nasekaným kôprom, šunkou a zalejeme vaječno-smotanovou zmesou.

Pokvapkáme jednou-dvoma lyžicami cesnakového oleja, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Po zapečení pokrájame a ozdobíme šalátom.
smudge

Video