MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Cheesecake s citrónovou polevou: Dokonalý a tá chutná farba

  • 40 min.
  • 10 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na korpus:

  • 200 g
    maslových sušienok
  • 110 g
    masla
  • ks
    kôra z jedného citróna

Na náplň:

  • 250 g
    jemného tučného tvarohu
  • 250 g
    krémového syra (mascarpone)
  • 50 g
    kyslej smotany (jogurtu)
  • 125 g
    práškového cukru
  • ks
    šťava z jedného citróna
  • 150 ml
    smotany na šľahanie (minimálne 31 %)
  • ks
    vajcia

Na citrónovú polevu:

  • 125 ml
    citrónovej šťavy
  • 110 g
    kryštálového cukru
  • ks
    vajcia
  • ks
    žĺtkov
  • 15 g
    masla
  • ks
    kôra z jedného citróna

Na ozdobu:

  • ks
    plátky citróna
  • ks
    lístky medovky

Postup

Najprv pripravte korpus: Rozpustené maslo zmiešajte s rozdrvenými sušienkami a citrónovou kôrou. Dno formy (26 cm) vyložte papierom na pečenie a rozotrite sušienkovú zmes. Lyžicou ju uhlaďte a po krajoch vytiahnite trochu vyššie.

Zamiešajte náplň: Tvaroh, krémový syr, kyslú smotanu, cukor, citrón a smotanu na šľahanie dobre vymiešajte. Potom pridajte vajcia a miešajte už iba chvíľu. Náplň vylejte na korpus a dajte do rúry vyhriatej na 180 °C (v teplovzdušnej na 160 °C). Na spodok rúry však uložte nádobu s vodou, ktorá bude počas pečenia vytvárať paru. Pečte asi 40 minút. Potom nechajte minimálne 2 hodiny chladiť.

Urobte citrónovú polevu: Všetky suroviny okrem masla dajte do misy. Miešajte nad parou, kým poleva nezhustne. Potom ju odstavte a prepasírujte cez sitko. Pridajte maslo a nechajte rozpustiť. Poleva nesmie byť príliš hustá ani riedka. Nalejte ju na vychladený cheesecake a dajte opäť do chladničky. Minimálne na 6 hodín, ideálne cez noc. Odstáty cheesecake ozdobte a môžete servírovať.
smudge

Video