Potrebujeme:

  • 200 g banánov
  • 150 ml hustej kyslej smotany
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 ml vyšľahanej smotany
  • šťava z polovice pomaranča
  • 1 lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry v biokvalite
  • 1 lyžica medu
  • 1 želatínový stužovač
  • 130 g BeBe keksov
  • 30 g rozpustenej čokoládovej polevy

Postup:

  1. Olúpané banány pokrájané na kolieska spolu s kyslou smotanou a so smotanou na šľahanie dohladka rozmixujeme. Pridáme pomarančovú šťavu, najemno postrúhanú pomarančovú kôru, med a vanikový cukor.
  2. Vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu a pridáme želatínový stužovač pripravený podľa návodu. Polovičnú časť keksov rozložíme na menší plech. Na keksy rozotrieme plnku, na ktorú položíme zvyšnú časť keksov.
  3. Odložíme do chladu na 5 až 6 hodín. Potom pokrájame na kúsky, ktoré pokvapkáme rozpustenou čokoládovou polevou.