MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Chlebík s veľkonočným zajačikom! Rozkošné

  • 90 min.
  • 6 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Tmavé cesto:

  • 150 g
    hrubej múky
  • lyžica
    maizeny
  • 30 g
    kakaa
  • lyžice
    medu
  • balíček
    vanilínového cukru
  • ks
    vajcia
  • 60 ml
    oleja
  • 70 ml
    hustej kyslej smotany
  • lyžica
    citrónovej šťavy
  • lyžice
    kypriaceho prášku do pečiva
  • ks
    malinový lekvár

Svetlé cesto:

  • 330 g
    hrubej múky
  • ks
    a pol lyžice maizeny
  • ks
    vajec
  • 100 g
    krupicového cukru
  • lyžíc
    tekutého medu
  • 370 g
    ricotty
  • 120 ml
    smotany na šľahanie
  • 80 ml
    oleja
  • balíček
    kypriaceho prášku do pečiva
  • ks
    kôru z 1 citróna

Postup

Do misy dáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kakaom a maizenou. Pridáme med, vajcia, vanilínový cukor, olej, smotanu a citrónovú šťavu. Spolu vymiešame. Menšiu nízku formu vyložíme papierom, rozotrieme cesto a v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia upečieme.

Z vychladnutého cesta odstránime papier a pomocou formičky vykrojíme zajačiky, ktoré spájame lekvárom tak, aby vytvorili pás dlhý, ako je chlebíková forma.

Hlbokú formu na chlebík s rozmermi 24 x 13 cm vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Ricottu vymiešame s medom a cukrom. Vajcia, olej, smotanu a nastrúhanú kôru prešľaháme. Pridáme ricottu, po častiach prisýpame preosiatu múku s maizenou a kypriacim práškom. Dobre vymiešame.

Trochu cesta rozotrieme na spodok formy. Na cesto položíme pospájaných zajačikov a dolejeme zvyšným cestom. Pečieme 45-55 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Necháme vychladnúť vo forme.
smudge

Video