MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Cigánska pečienka zo sviečkovice: Už sa vám zbiehajú slinky?

  • 30 min.
  • 3 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 400 g
    bravčovej sviečkovice
  • ks
    žemle
  • ks
    strúčik cesnaku
  • ks
    veľká paradajka
  • ks
    cibuľa
  • ks
    šalátové srdiečko
  • ks
    pažítka na posypanie
  • ks
    soľ, korenie
  • ks
    bravčová masť
  • ks
    hranolčeky ako príloha

Na ochutenú majonézu:

  • lyžice
    majonézy
  • lyžica
    francúzskej horčice
  • ks
    mleté biele korenie
  • ks
    strúčik cesnaku

Postup

Sviečkovicu nakrájajte na hrubšie plátky, hánkami jemne naklepte, osoľte a okoreňte. Na rozpálenej masti prudko opečte z oboch strán. Zakryte pokrievkou a nechajte odstáť.

Žemle prekrojte a rezné strany opečte na suchej panvici. Opečené spodné časti žemle potrite strúčikom cesnaku. Vrchné žemle pokvapkajte výpekom z mäsa.

Majonézu vymiešajte s horčicou, bielym mletým korením a prelisovaným strúčikom cesnaku. Natrite opečenú spodnú reznú stranu žemle, položte po dva plátky opečenej sviečkovice, plátky paradajky, kolieska cibule a listy šalátu. Posypte nakrájanou pažítkou a priklopte vrchnou časťou žemle. Podávajte s opečenými hranolčekmi.

Diskusia k článku