MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Citrónovo-marhuľová ROLÁDA: Pre milovníkov plných úst krému

  • 50 min.
  • 6 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    vajcia
  • štipka
    soli
  • 100 g
    práškového cukru
  • 70 g
    polohrubej múky
  • 30 g
    škrobovej múky
  • lyžica
    kypriaceho prášku
  • ks
    práškový cukor na posypanie
  • ks
    Na pyré: 2 plátky bielej želatíny
  • 425 g
    zaváraných marhúľ
  • lyžice
    citrónovej šťavy
  • lyžice
    citrónového likéru
  • ks
    Na krém: 4 plátky bielej želatíny
  • 400 g
    bieleho smotanového jogurtu
  • lyžica
    citrónovej kôry
  • lyžice
    citrónovej šťavy
  • 50 g
    práškového cukru
  • lyžice
    citrónového likéru
  • 250 ml
    smotany na šľahanie

Postup

Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku, škrobovú múčku, kypriaci prášok a sneh. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 200 stupňoch Celzia asi 10 minút. Upečený plát položíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime, plát jemne pocukrujeme, po dĺžke zvinieme do rolády a necháme vychladnúť.

Na marhuľové pyré pripravíme želatínu podľa návodu, marhule necháme odkvapkať a rozmixujeme ich s citrónovou šťavou. Likér trochu zohrejeme, pridáme želatínu a vmiešame do pyré. Necháme chvíľu odpočívať. Pripravíme krém: Jogurt, citrónovú kôru, šťavu a cukor zmiešame, zohrejeme likér, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a vmiešame do základu.

Do jogurtovej masy vmiešame šľahačku. Plát rozvinieme, potrieme dvomi tretinami jogurtovej plnky, dvomi tretinami pyré a zvinieme. Roládu zvonku potrieme zvyškom krému, ozdobíme zvyškom pyré a dáme minimálne na dve hodiny stuhnúť do chladu.

smudge

Video