- 60 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 1 ksväčšie balenie podlhovastých piškót
- 600 gjemného tvarohu
- 4 ksvajcia
- 4 lyžicepráškového cukru
- 1 lyžicakrupicového cukru
- 1 lyžicavaječného likéru
- 1 ksšťava z jedného citróna
- 2 lyžicemedu
- 1 ksuvarená osladená káva
- 1 ksmandľový likér
- 2-3 lyžicegranka
Postup
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Ochutíme medom, vaječným likérom, pridáme tvaroh a spolu premiešame. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý po častiach vmiešame do vymiešanej masy.
Vychladenú kávu ochutíme podľa chuti mandľovým likérom. Do misy ukladáme tesne vedľa seba piškóty namočené v ochutenej káve, natrieme časť plnky a posypeme grankom. Postup opakujeme až do naplnenia misy. Naplnenú misu odložíme do chladu na 10-12 hodín stuhnúť.