MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Citrónovo-tvarohové tiramisu: A víkend sa môže začať

  • 60 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    väčšie balenie podlhovastých piškót
  • 600 g
    jemného tvarohu
  • ks
    vajcia
  • lyžice
    práškového cukru
  • lyžica
    krupicového cukru
  • lyžica
    vaječného likéru
  • ks
    šťava z jedného citróna
  • lyžice
    medu
  • ks
    uvarená osladená káva
  • ks
    mandľový likér
  • 2-3 lyžice
    granka

Postup

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Ochutíme medom, vaječným likérom, pridáme tvaroh a spolu premiešame. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý po častiach vmiešame do vymiešanej masy.

Vychladenú kávu ochutíme podľa chuti mandľovým likérom. Do misy ukladáme tesne vedľa seba piškóty namočené v ochutenej káve, natrieme časť plnky a posypeme grankom. Postup opakujeme až do naplnenia misy. Naplnenú misu odložíme do chladu na 10-12 hodín stuhnúť.

Diskusia k článku