MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Na čo použiť upečenú tekvicu? Urobte z nej tekvicové šišky

  • 35 min.
  • 20 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 250 g
    tekvicového pyré (rozmixovaná upečená tekvica)
  • ks
    vajcia
  • 60 ml
    oleja
  • lyžica
    vanilkového extraktu
  • 60 ml
    smotany na šľahanie
  • 230 g
    hladkej múky
  • 40 g
    krupicového cukru
  • 80 g
    trstinového cukru
  • lyžice
    kypriaceho prášku
  • štvrť lyžica
    sódy bikarbóny
  • 1,5 lyžíc
    mletej škorice
  • lyžica
    mletého zázvoru
  • ks
    trištvrte lyžičky mletého nového korenia
  • pol lyžica
    soli

Na polevu:

  • lyžica
    masla
  • 60 ml
    javorového sirupu
  • lyžice
    smotany na šľahanie
  • 100 g
    práškového cukru
  • ks
    maslo na vymazanie formičiek

Postup

V mise zmiešajte pyré, vajcia, olej, vanilkový extrakt a smotanu na šľahanie.

V druhej mise zmiešajte všetky sypké suroviny: múku, oba cukry, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, koreniny a soľ. Zmes prisypte k tekutým surovinám a dobre premiešajte, nie však dlho. 

Cesto rozdeľte do vymastených formičiek na donuty alebo mafiny. Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C asi 15 minút.

Kým šišky vychladnú, pripravte polevu: V hrnčeku roztopte maslo, pridajte javorový sirup a smotanu. Prehrejte a odstavte. Potom do polevy prisypte práškový cukor, dobre rozmiešajte.

 Šišky polejte polevou, nechajte zaschnúť a podávajte.

Diskusia k článku