MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Čokoládové tartaletky

  • 50 min.
  • 12 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    Na cesto: 400 g hladkej múky
  • 100 g
    cukru
  • 200 g
    zmäknutého masla alebo margarínu
  • ks
    vajce
  • ks
    Na náplň:
  • 50 g
    masla
  • ks
    KL tekutého medu 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • ks
    zarovnaná KL instantnej kávy
  • balíčky
    Polevy tmavej Dr.Oetker

Postup

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme do vymastených a múkou vysypaných formičiek a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

2. Korpusy necháme asi 5 minút chladnúť, potom ich z formičiek vyklopíme a necháme vychladnúť.

3. Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika smotanu. Pridáme maslo, med, vanilínový cukor a kávu a za stáleho miešania zahrievame, kým sa maslo nerozpustí. Stiahneme zo sporáka a do zmesi nalámeme polevy. Miešame, kým sa polevy nerozpustia. Necháme vychladnúť a odložíme asi na 3 hodiny do chladničky, najlepšie cez noc.

4. Náplň vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha, vložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na tartaletky.

5. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Nalejeme ju do misky a zafarbíme ružovou farbou. Polevu nalejeme do vrecka a tartaletky ozdobíme. Prikrášlime malinami a odložíme do chladničky.

TIP:
Na urýchlenie prípravy môžeme tartaletky naplniť Krémovou náplňou čokoládovou Dr.Oetker.

Diskusia k článku