MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Čokoládovo-kávové rezy: Urobte ich poriadne veľký plech

  • 50 min.
  • 8 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    vajec
  • 350 g
    práškového cukru
  • ks
    150-200 ml silného čierneho espresa
  • 200 g
    masla
  • 200 g
    horkej čokolády
  • 300 g
    hrubej múky
  • pol ks
    balíčka kypriaceho prášku
  • ks
    tuk na vymastenie a múku na vysypanie plechu
  • 300 ml
    smotany na šľahanie
  • balíček
    stužovača
  • pol ks
    balíčka vanilkového cukru

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Na miernom ohni zohrejeme kávu a pridáme do nej nakrájané maslo a nalámanú čokoládu. Vychladnutú zmes zapracujeme do rozmiešaných žĺtkov. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 40 minút. Po vychladnutí natrieme na cesto smotanu vyšľahanú so stužovačom a s vanilkovým cukrom. Necháme stuhnúť a pred podávaním posypeme strúhanou čokoládou, prípadne ozdobíme zrnkom kávy.
smudge

Video