- 50 min.
- 8 porcie
- Nízka
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 7 ksvajec
- 350 gpráškového cukru
- 1 ks150-200 ml silného čierneho espresa
- 200 gmasla
- 200 ghorkej čokolády
- 300 ghrubej múky
- pol ksbalíčka kypriaceho prášku
- 1 kstuk na vymastenie a múku na vysypanie plechu
- 300 mlsmotany na šľahanie
- 1 balíčekstužovača
- pol ksbalíčka vanilkového cukru
Postup
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Na miernom ohni zohrejeme kávu a pridáme do nej nakrájané maslo a nalámanú čokoládu. Vychladnutú zmes zapracujeme do rozmiešaných žĺtkov. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 40 minút. Po vychladnutí natrieme na cesto smotanu vyšľahanú so stužovačom a s vanilkovým cukrom. Necháme stuhnúť a pred podávaním posypeme strúhanou čokoládou, prípadne ozdobíme zrnkom kávy.