MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Čučoriedkovo-kokosový cheesecake: Jemný a vypiplaný

  • 55 min.
  • 8 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 60 g
    mandlí
  • 65 g
    lieskových orechov
  • 35 g
    lúpaných slnečnicových semienok
  • 100 g
    sušených fíg
  • ks
    veľké lyžice medu
  • ks
    a pol lyžice čierneho sezamu

Na kokosový krém:

  • 165 ml
    kokosového mlieka
  • 500 g
    mascarpone
  • 100 g
    práškového cukru
  • 50 ml
    smotany na šľahanie
  • 20 g
    jemne mletej želatíny

Na čučoriedkové želé:

  • ks
    plátkov želatíny
  • 400 ml
    vody
  • 90 g
    mrazených čučoriedok
  • ks
    veľké lyžice medu
  • 125 g
    čerstvých čučoriedok na ozdobu

Postup

Mandle, lieskové orechy, slnečnicové semienka, figy a med vložte do kuchynského robota s nožmi. Poriadne rozmixujte. Pridajte čierny sezam, lyžicou premiešajte a orechovou zmesou naplňte dno tortovej formy s priemerom 20 cm. Utlačte hánkami prstov.

 Pripravte kokosový krém: Kokosové mlieko, mascarpone a práškový cukor rozmixujte ručným mixérom. Práškovú želatínu zalejte 4 lyžicami studenej vody a nechajte 10 minút postáť.

Želatínu ohrejte a zalejte smotanou. Pridávajte po lyžici kokosový krém. Po troch lyžiciach prelejte želatínovú zmes do kokosovej a ihneď ručným mixérom mixujte, aby sa nezačal zrážať. Prelejte krém do formy a nechajte zachladiť 2-4 hodiny.

Urobte čučoriedkové želé: Želatínové plátky namočte do studenej vody. Do hrnca nasypte mrazené čučoriedky, med a zalejte ich 50 ml vody. Varte 5-6 minút.

Varené čučoriedky zalejte zvyšnou vodou, nechajte ich zovrieť a pridajte vyžmýkanú želatínu. Nechajte chladnúť pri izbovej teplote 10-15 minút, potom želé prelejte cez sito do formy na predchádzajúcu vrstvu krému. Dajte chladiť najmenej na štyri hodiny. Tortu pred servírovaním krásne ozdobte čerstvými čučoriedkami

Diskusia k článku