MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Cuketové gnocchi: Skvelá nízkotučná večera

  • 40 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 500 g
    zelenej cukety
  • 220 g
    ricotty
  • ks
    čerstvá bazalka
  • ks
    žĺtky
  • 50 g
    syra pecorino
  • ks
    150-200 g hladkej múky
  • lyžice
    citrónovej kôry (nastrúhanej)
  • ks
    soľ, korenie

Na omáčku:

  • ks
    zelená cuketa
  • ks
    žltá cuketa
  • ks
    strúčik cesnaku
  • ks
    šalotka
  • 50 g
    masla
  • ks
    za hrsť nastrúhaného syra pecorino (plus na podávanie)
  • 100 ml
    kuracieho vývaru
  • ks
    čerstvý tymian

Postup

Urobte gnocchi: Cuketu nastrúhajte nahrubo, dobre ju osoľte a nechajte 20 minút odpočívať. Potom z nej poriadne vyžmýkajte všetku tekutinu. K cukete pridajte ricottu, nasekanú bazalku, žĺtky, pecorino nastrúhané najemno a citrónovú kôru. Osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Postupne vmiešavajte múku. Vypracujte hladké, nelepivé cesto a vytvarujte valček. Ten rozkrájajte na gnocchi. Dajte ich variť do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú, sú hotové.

Zatiaľ pripravte omáčku: Cukety a cesnak nakrájajte na tenké plátky, šalotku nadrobno. V panvici rozpustite maslo a orestujte na ňom cuketu. Potom ju vyberte a opečte cesnak a šalotku. Vmiešajte syr a nechajte ho rozpustiť. Prilejte vývar, prisypte lístky tymianu a vráťte do panvice cuketu. Nakoniec vmiešajte scedené gnocchi a nechajte ich prehriať.

Gnocchi s cuketou podávajte posypané syrom pecorino a tymianom.
smudge

Video