MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Cviklová polievka s jablkom: Zvládnete ju sami a rýchlo

  • 20 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    stredne veľké cvikly
  • ks
    malú červenú cibuľu
  • ks
    jablká
  • 500 ml
    zeleninového vývaru
  • 300 ml
    jablkového cideru
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    Na ozdobenie: 150 ml hustej kyslej smotany

Postup

V hrnci zohrejte olej na strednú teplotu. Pridajte očistenú cibuľu nakrájanú na drobno a očistené a nahrubo nastrúhané cvikly. Na miernom ohni opekajte asi 5 minút. Pridajte jablko zbavené jadierok, nakrájané na kocky. Ochuťte soľou, korením a zalejte vývarom a ciderom. Uveďte do varu, znížte teplotu a pod pokrievkou varte asi 15 minút. Uvarenú polievku rozmixujte v kuchynskom mixéri do hladka. Ak je príliš hustá, dolejte do nej ešte trochu cideru. Porcie polievky na tanieri ozdobte smotanou a tenkými plátkami jablka.
smudge

Video

Diskusia k článku