- 20 min.
- 4 porcie
- Nízka
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 2 ksstredne veľké cvikly
- 1 ksmalú červenú cibuľu
- 2 ksjablká
- 500 mlzeleninového vývaru
- 300 mljablkového cideru
- 1 kssoľ
- 1 ksmleté čierne korenie
- 1 ksNa ozdobenie: 150 ml hustej kyslej smotany
Postup
V hrnci zohrejte olej na strednú teplotu. Pridajte očistenú cibuľu nakrájanú na drobno a očistené a nahrubo nastrúhané cvikly. Na miernom ohni opekajte asi 5 minút. Pridajte jablko zbavené jadierok, nakrájané na kocky. Ochuťte soľou, korením a zalejte vývarom a ciderom. Uveďte do varu, znížte teplotu a pod pokrievkou varte asi 15 minút. Uvarenú polievku rozmixujte v kuchynskom mixéri do hladka. Ak je príliš hustá, dolejte do nej ešte trochu cideru. Porcie polievky na tanieri ozdobte smotanou a tenkými plátkami jablka.