Potrebujeme:

  • 4 stredne veľké cvikly (predvarené)
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 stonka zeleru
  • soľ, mleté biele korenie
  • šťava z jedného pomaranča
  • plátky pomaranča, aníz a kokos na ozdobu

Postup:

  1. Predvarenú cviklu nahrubo nastrúhajte. Cibuľu očistite a tiež nakrájajte nahrubo. V hrnci rozohrejte olej a cibuľu na ňom opečte dosklovita. Pridajte cviklu a tiež ju krátko opečte.
  2. Zalejte vývarom a pridajte zeler nakrájaný na menšie kúsky. Polievku ochuťte soľou a korením, uveďte ju do varu, znížte teplotu a pod pokrievkou varte 20 minút.
  3. Polievku rozmixujte dohladka a ochuťte pomarančovou šťavou. Porcie v tanieroch ozdobte plátkami pomaranča, semienkami anízu nasucho opečenými na panvici a kokosom. Dobrú chuť.