MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Cviklový šalát s figami a mozzarellou: Všetkého za hrsť a máte hotovo

  • 30 min.
  • 3 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 10 ks
    mozzarelly di bufala
  • ks
    vajce
  • 50 ml
    mlieka
  • lyžica
    hladkej múky
  • ks
    strúhanka na obaľovanie
  • ks
    buľvy predvarenej cvikly
  • ks
    zrelé sladké figy
  • ks
    za 3 hrste poľného šalátu
  • ks
    olúpané mandle na posypanie
  • ks
    hrubozrnná morská soľ
  • ks
    extra panenský olivový olej

Postup

Malé mozzarelly zlejte z nálevu a osušte na papierovej utierke. V miske vyšľahajte vajce s mliekom a hladkou múkou. Do cestíčka namočte mozzarelly, obaľte ich v strúhanke a vložte do horúceho oleja. Opekajte prudko a rýchlo, aby sa neroztopili.

Cviklu nakrájajte na hrubšie aj jemnejšie plátky. Figy opláchnite a nakrájajte na mesiačiky. Poľný šalát vložte do sitka a prepláchnite prúdom vody. Nechajte odkvapkať.

Na tanier uložte poľný šalát, nakrájanú cviklu, figy, vypraženú mozzarellu, posypte mandľami, soľou a pokvapkajte olivovým olejom. Môžete servírovať.
smudge

Video