MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Diviak na červenom víne

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    1
  • ks
    2 kg mäsa z diviaka a 150 g oravskej slaniny
  • lyžice
    sójovej omáčky a 2 lyžičky cesnakovej pasty
  • 10 ks
    celých neošúpaných strúčikov cesnaku a 2 lyžičky plnotučnej
  • ks
    50 ml oleja do marinády + na opekanie
  • ks
    väčšie cibule a korenie štyroch farieb
  • 2-3 ks
    bobuľky
  • ks
    150 ml červeného suchého vína
  • ks
    soľ a mleté čierne korenie

Postup

Mäso umyte a vyrežte mastné časti. Kúskami pokrájanej slaniny prešpikujte celé mäso podľa
chuti. Osoľte a okoreňte. Sójovú omáčku vymiešajte s cesnakovou pastou, horčicou a s olejom. Naneste na mäso a nechajte odstáť aspoň 24 hodín v chlade. Marinované mäso jemne stiahnite špagátom, aby držalo tvar. Prudko opečte v pekáči na rozpálenom oleji z každej strany. Pridajte nakrájanú cibuľu, korenie a podlejte červeným vínom. Pečte prikryté 80-100 minút pri teplote 200 stupňov Celzia domäkka. Asi 15 minút pred koncom pečenia obsypte mäso celými neošúpanými strúčikmi cesnaku. Podávajte s opekanými zemiakmi a s brusnicovým džemom.

Diskusia k článku