Potrebujeme:

  • 6 ks šalotiek
  • 120 g tekvice
  • 1 ks zeleninový vývar
  • 1 ks gulášové korenie
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • 1 ks cestoviny
  • 1 lyžica nasekaných olúpaných tekvicových jadierok
  • 1 ks rozmarín

Postup:

  1. Olúpané šalotky opečieme na oleji. Zalejeme zeleninovým vývarom, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme gulášovým vývarom, a pod pokrievkou varíme asi 10 minút.
  2. Potom pridáme nakrájané kúsky tekvice, a spolu dovaríme do mäkka. Zahustíme hladkou múkou, krátko povaríme, a dozdobíme rozmarínom.
  3. Uvarené cestoviny scedíme, pokvapkáme olivovým olejom, a posypeme nasekanými tekvicovými jadierkami. Udusené šalotky podávame uvarenými cestovinami.