MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Domáca crostata s tvarohom a broskyňami: Dokonalý veľkonočný koláč

  • 60 min.
  • 10 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na cesto:

  • 190 ml
    hladkej múky
  • pol lyžica
    soli
  • lyžica
    práškového cukru
  • 115 g
    studeného masla
  • lyžice
    vody

Na plnku:

  • 100 g
    mletých mandlí
  • 200 g
    tučného hrudkovitého tvarohu
  • lyžica
    kukuričného škrobu
  • lyžica
    likéru amaretto
  • ks
    žĺtok
  • lyžice
    práškového cukru

Na dokončenie:

  • lyžica
    mlieka
  • lyžica
    trstinového cukru
  •  hrsť
    mandľových lupienkov
  • ks
    konzerva broskyňového kompótu

Postup

Do mixéra vsypte múku, soľ, cukor, maslo a mixujte, kým nevznikne hrubá mrvenička. Prilejte lyžicu studenej vody a znovu premixujte. Ak sa cesto ešte stále nespája, pridajte ďalšiu lyžicu vody. Cesto vyberte, prikryte potravinárskou fóliou a vložte na hodinu do chladničky.

Urobte tvarohovú plnku tak, že dobre zmiešate všetky suroviny. Kompót sceďte a broskyne nechajte odkvapkať.

Na dosku rozprestrite list papiera na pečenie a cesto na ňom vyvaľkajte. Potom ho aj s papierom preneste na plech. Do stredu rozotrite tvarohovú plnku – okraje nechajte voľné. Na plnku poukladajte broskyne nakrájané na tenšie plátky. Okraje cesta zahnite smerom hore, potrite ich mliekom, posypte cukrom a mandľovými lupienkami.

Koláč pečte v rúre rozohriatej na 200 °C 25 až 30 minút dozlatista. Nechajte ho hodinu chladnúť a môžete podávať.

smudge

Video