MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Domáce tvarohové rezy: Poriadne husté a vysoké

  • 40 min.
  • 12 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 75 g
    tenkých rezancov
  • štipka
    soli
  • lyžica
    roztopeného masla
  • ks
    vajcia
  • lyžice
    cukru
  • lyžica
    vanilkového extraktu
  • 200 g
    crème fraîche (hustá kyslá smotana)
  • 500 g
    tvarohu
  • 50 g
    hrozienok
  • lyžica
    citrónovej šťavy
  • lyžica
    škrobu
  • lyžica
    mletých piškót
  • ks
    pláty lístkového cesta
  • 30 g
    roztopeného masla na potretie
  • ks
    práškový cukor na posypanie

Postup

Rúru vyhrejte na 200 °C. Rezance uvarte v osolenej vode podľa inštrukcií na obale. Potom scedené preložte do misy s lyžicou roztopeného masla a dobre premiešajte, aby sa nelepili. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. V druhej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom do peny, pridajte vanilkový extrakt, crème fraîche, tvaroh, citrónovú kôru a dobre premiešajte. Potom prisypte škrob, mleté piškóty a opäť zmiešajte.

Nakoniec pridajte rezance, hrozienka, sneh z bielkov a veľmi opatrne premiešajte. Lístkové cesto vyvaľkajte na veľkosť formy (25 cm). Potom naň vylejte tvarohovo-rezancovú zmes a zakryte druhým plátom vyvaľkaného lístkového cesta. Potrite ho roztopeným maslom a popichajte vidličkou. Pečte 45 minút dozlatista. Vychladnutý vargabéles nakrájajte na kocky, posypte cukrom a môžete servírovať.

smudge

Video